Sambåndet

Søndag 23. februar 2020
RSS

Fra Normisjon til Barnevakten

Leif Gunnar Vestbøstad Vik (41) går inn i rollen som leder i Barnevakten.

Skrevet av KPK den 22. august 2015.

Fakta

Barnevakten

  • er en organisasjon som gir råd om barn og medier.
  • Deres visjon er Trygghet og medieglede og de ønsker at barn og unge skal kunne bruke mediene på en trygg og bevisst måte.
  • Barnevakten arbeider ut fra FNs barnekonvensjon som understreker barnas rett til å bruke mediene og deres krav på beskyttelse fra informasjon som kan være skadelig.
  • Les mer på Barnevakten.no

Vik er utdannet journalist, og har blant annet jobbet flere år som nyhetsreporter i NRK. Han har også vært ansatt som fotojournalist i Harstad Tidende og som medieleder i Normisjon.

Nå er han ansatt som fungerende daglig leder i Barnevakten i et årsvikariat for Merethe Clausen Moe, som er sykemeldt.

Firebarnsfaren sier han er godt kjent med utfordringene som følger med den digitale mediehverdagen.

– Jeg merker at barna mine har det bedre når vi voksne bryr seg og tar dem på alvor. Jeg opplever at det å bruke tid på å forstå hvert enkelt barn skaper trygghet hos barna og får dem til å føle seg verdifulle, samtidig som de får testet ut grenser og sin personlighet.

– Denne omsorgsfulle rammen tror jeg er nært knyttet til Barnevaktens visjon om å legge til rette for at barn og unge skal kunne bruke mediene på en trygg og bevisst måte, sier Vik.

Barnevakten arbeider ut fra FNs barnekonvensjon som understreker barnas rett til å bruke mediene og deres krav på beskyttelse fra informasjon som kan være skadelig. KPK

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Voss herad krev omregulering av eigedommen som Egill Danielsen Stiftelse ynskjer å leiga til ny kristen ungdomsskule. Dermed blir det truleg ikkje oppstart før hausten 2021.

Dei nyaste songane frå Hilde Svela har bibelvers som tekst. Dei skal gjøre Bibelen øyrevenleg for store og små, og gjerne for gamle som slit med å hugse og snakke.

Egill Danielsen Stiftelse har fått godkjent søknad om å starte kristen ungdomsskole på Voss.

– Halvparten skal komme gjennom økning i Fast Givertjeneste (FGS) og resten gjennom ulike «stunt» i løpet av året, sier Kenneth Foss, arrangements og markedsansvarlig i ImF.

Elevene på KVS Lyngdal har gode forretningsideer og er gode til å markedsføre dem. Det blir det priser av.

Copyright © Sambåndet 2020