Rekordsommer på Campen

– Alle ukene var de beste noensinne, ifølge årets gjester.

– Ja, vi har en rekordsommer, sier administrasjonsleder i ImF, Anja U. Heggen. Det sier hun uten å ha full oversikt verken på besøkstall, kollekt-tall eller inntekter.

– Men det er godt med folk alle ukene, og gjestenes tilbakemelding sier oss mye, framholder hun.

Investering.
Ifølge Heggen er det den økonomiske satsingen som begynte i fjor sommer, som nå begynner å gi avkastning for fullt.

– Da vi la ned Sommerstevnet for to år siden, hadde vi et ønske om å lage Sommerstevne-sus gjennom hele campingsesongen. Derfor bestemte vi også å bruke mer penger på campen, og da særlig programdelen. Vi la nok lista litt vel høyt i fjor og har justert den noe ned. Likevel har vi beholdt mye av det løftet vi ønsket, sier Anja U. Heggen.

– Det er alltid rom for justeringer og forbedringer, men jeg tror vi har funnet en god vei å gå. Det gjelder både talere og sangkrefter. Vi har beholdt en del av bredden, samtidig som vi spisser innenfor hver uke, sier hun.

GF-tall.
Den best besøkte uken var som vanlig uke 29.

– Det var en festreise, sier Kenneth Foss som var leirsjef den uken.

Besøkstallene viser 300 på bibeltimene, 300 på barnesamlingene og en storsamling søndag som nesten sprengte hallen. Tett oppunder 900 møtedeltakere denne søndagen er besøkstall som matcher møtene under GF sommeren 2013.

– Vi hadde også fullt belegg på overnatting og camping, og 35-40 enheter hele uken på ekstra-jordet oppe ved hallen. Det har jeg aldri opplevd før, sier Kenneth Foss.

– Men én ting er selve møtene, personlig ser jeg mer og mer av verdien disse ukene har for folks åndelig liv resten av året.

Eden.
I tillegg til kostnader knyttet til programmet, er det personellkostnader som er den største utgiftsposten. Både Kidzcamp for barn og b-tween og Ungdomscampen har 10-12 ansatte i drift hver uke.

Årets ungdomscamp hadde også fått nytt lokale. Drivhuset som har huset Johannes Åpenbar, er i ferd med å bli historie. Ungdommen har derfor fått nytt treffsted i det nye tun-bygget. Med Eden, som lokalet heter, har foreløpig ikke blitt noe paradis. Lokalet er mindre, trangere, er mer som et klasserom og har ikke samme sjarm som før. Både ungdommer og ungdomsledere har overfor Sambåndet gitt uttrykk for at de savner «Baren», og for en del av ungdommene var det andre samlingssteder på området som var like populære.

– Jeg tror alle er enige om at årets Eden ikke var optimalt. Det er nytt og fint, men mangler noe av sjarmen fra det gamle lokalet. Her bør vi nok justere noe til neste år, sier Heggen, som likevel skryter av opplegget.

– Programmet var veldig bra, og ungdomslederne gjør en kjempejobb. Forkynnelsen er også solid, og det fortelles om ungdommer som både blir frelst og fornyet, sier Anja U. Heggen.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.