Sambåndet

Onsdag 20. november 2019
RSS
Avgangselevene ved Framnes Kristne Videregående skole samlet inn 1.264.000 kroner i år, og det er rekord. Her fra misjonsløpet i fjor.

Setter rekord for innsamling

Elevene ved Framnes og Danielsen videregående skoler har satt innsamlingsrekord. Og de er ikke alene.

Skrevet av Bjarte Østebø, KPK den 29. juni 2015.

Givergleden er stor over det ganske land. Normisjon har aldri tidligere samlet inn så mye penger til en akutt nødsituasjon. Samtidig setter flere skoler innsamlingsrekorder.

Rekorder for misjonsprosjekter

Russen på Lundeneset (NLM) satte ny rekord med 1.060.000 innsamlede kroner, melder Utsyn. En million av disse går til NLMs arbeid i Japan. Pengene skal brukes til utdanning, menighetsarbeid, barne- og ungdomsarbeid, og radio- og medieevangelisering. 60.000 kroner går til Lundeneset, øremerket miljøtiltak ved skolen.

Med 768.000 kroner ble det satt ny innsamlingsrekord på Sygna (NLM). Danielsen Videregående skole, deleid av NLM og ImF, samlet inn 415.000 kroner til hiv-/aidsarbeid i Elfenbenkysten, også det rekord.

På Vestborg fikk de inn 450.000 kroner til Japan og 115.000 kroner til Vestborg. På Drottningborg VGS i Grimstad ble det samlet inn 1.009.553 kroner til Mongolia.

Overgikk målsetningen

Flere andre skoler melder at givergleden er stor. Årets innsamlingsaksjon på Tryggheim videregående skole innbrakte 1.130.000 kroner til et misjonsprosjekt i Elfenbenskysten, skriver skolen i en pressemelding.

Avgangselevene ved Framnes Kristne Videregående skole samlet inn 1.264.000 kroner til Normisjons jenteprosjekt ”Like mye verdt”. Prosjektet arbeider for å bedre jenters levekår i India, Nepal og Bangladesh og ble valgt som skoleårets misjonsprosjekt på Framnes KVS. Målet var å samle inn 750.000 kroner, men dette målet ble nådd allerede på høsten, skriver Normisjon i en pressemelding.

Innsamlingsleder Nybraaten i Normisjon er rørt over elevenes engasjement.

– Dette er en helt fantastisk innsats. Jeg er dypt rørt. Det betyr utrolig mye når unge mennesker tar ansvar på denne måten og betyr en sånn enorm forskjell for jenter i India, Nepal og Bangladesh. Det er ikke minst imponerende at de får til dette når de går siste året på videregående og har veldig mye å gjøre, sier hun i en pressemelding.

Normisjons innsamlingsaksjonen etter jordskjelvet i Nepal ga over seks millioner kroner til de rammede.

– Det er utrolig fantastisk, sier innsamlingsleder Mari-Anne Nybraaten til Dagen.

Summen er klart høyere enn givertallene fra tidligere aksjoner til akutte nødsituasjoner. Ifølge Dagen tror Nybraaten at responsen kan forklares med at de som ønsket å hjelpe de rammede, valgte å gi via Normisjon på grunn av deres langvarige arbeid i området.

– Utrolig at folk har gitt så mye

Ekteparet Erik og Kristin Bøhler er organisasjonens utsendte til Nepal. De har i 13 år jobbet som henholdsvis lege og sosialarbeider i landet.

– Det er helt utrolig at folk har gitt så mye. Det er en ordentlig håndsrekning. En ting er å få støtte fra organisasjoner, men her har enkeltmennesker gitt og det handler om relasjoner. Det viser at folk føler et bånd til Nepal. Det er rørende, sier Kristin Bøhler til Dagen.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Konservative kristne har en tendens til å være mer opptatt av å frelse sjeler enn å delta i samfunnet, mener Ken Wytsma, grunnleggeren av Rettferdskonferansen.

Haldis Reigstad deler gjerne sine gaver med andre. Det har det blitt mange dikt av.

KOMMENTAR Kjell Ingolf Ropstads anførsel om at det kristne menneskesynet er under angrep, er reelt. Samtidig oppfatter jeg at profilerte politikere nå har fått problemer med tidligere uttalelser.

Heller ikke på den ekstraordinære generalforsamlingen ble det flertall for ny styreform for foreningen guttogjente.no.

GF Å legge ned kretsene i sin nåværende form og erstatte dem med noen få nettverksbyggende sentra. Det var et av forslagene da generalforsamlingen i ImF diskuterte den store saken om framtidig organisasjonsstruktur.

Copyright © Sambåndet 2019