Trippelnytt fra Forlaget

To oppfølgere og en bordkalender er vårnyhetene fra Sambåndet Forlag.

– En bordkalender er noe vi aldri har gitt ut før, så den håper vi skal bli en salgsgodbit i mange år, sier forlagssjef Petter Olsen.

For bordkalenderen som gis ut i samarbeid med P7 Kristen riksradio, er av den tidløse sorten som viser på dato, men ikke dag. På den måten kan man bla dag for dag, år etter år, uten å bli ferdig.

– Hver dato inneholder et dikt av forfatteren Annbjørg Helland Sævareid eller et bibelvers. Dette ledsages av et foto som hennes mann, Kåre Sævareid, har ansvaret for, sier Petter Olsen, som håper kalenderen kan bli til glede for mange for egen del, eller som gave til andre.

Sangbok
Også den andre utgivelsen denne våren er i samarbeid med P7 Kristen riksradio. Boken heter «Stor er din trofasthet» og er tredje bok i serien som bygger på radioføljetongen «Sanger vi aldri glemmer». Her tar radiopastor Johnn Hardang leseren med inn i historien bak både kjente, og noen mindre kjente, bedehussanger for å gi dem enda mer liv. 30 sanger har fått plass i boken denne gang.

– Her er det en god blanding sanger. Personlig synes jeg det er litt ekstra spennende at han har valgt noen sanger som kanskje ikke er fullt så godt kjent, sier Olsen, som er glad for at Hardang velger Sambåndet Forlag som samarbeidspartner for dette bokprosjektet.

Bibelbok
Den tredje nyheten er «Utgangen» av Arnold Bjerkreim. Her tar bibellæreren fra Karmøy leseren med inn i andre Mosebok, og boken blir da en forlengelse av fjorårets «Begynnelsen» fra første Mosebok.

– Boken følger samme mal som den første. Det er altså ingen tradisjonell bibelkommentar der man legger ut vers for vers, men Bjerkreim trekker opp for oss de lange linjene for å vise hvordan Kristus finnes i hele GT, og han gjør også stoffetaktuelt for vår tid, sier forlagslederen.

– Blant annet gir han oss en innføring i hvor aktivt Det nye testamentes forfattere brukte GT, sier han. Ifølge Olsen er ikke «Utgangen» en bok man leser på sengen, men heller med kulepennen i hånd mens man arbeider med de hundrevis av bibelsitater som alle er gjengitt i boka.

– Jeg tror det vil være trosstyrkende å få se de store linjene i Bibelen på denne måten, sier Petter Olsen.

Stuerent?
Navnet Bjerkreim er for mange assosiert med Bibelkursene og bladet Evangelisten – og med det også en lære som kan være inspirert av mer reformert tenkning. Ikke alle bedehusmiljø har vist like stor begeistring for disse tankene i tidligere tider.

– Det falt vel noen ord under lanseringen i fjor, men det var mer av «å, er han endelig blitt stuerein nå», sier Petter Olsen lurt.

Utover det har ikke forlagssjefen mottatt reaksjoner på at Sambåndet forlag, der ImF er hovedaksjonær,gir ut disse bøkene fra Arnold Bjerkreim.

– Vi har hatt en ekstern lesekonsulent uten direkte tilknytning til forlaget, men som kjenner sammenhengen vår godt, og han har ikke funnet noe teologisk problematisk ved boken. Selv har jeg som forlagssjef selvsagt lest boken, og jeg er ikke redd for å gi den ut, sier Petter Olsen.

– Og så tenker jeg sånn at vi ikke må være redd for å bryne oss litt. Dersom bøkene våre bare bekrefter det etablerte og møtes med et skuldertrekk, er det ikke verdt å gi dem ut.

 

1 svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.