Sambåndet

Søndag 23. februar 2020
RSS
Illustrasjonsfoto fra freeimages.com

Radiokanal forsvarer dropp av gudstjeneste

Den kristne samiske radiostasjonen Radio DSF og Samemisjonen vil ikke la seg bruke i det de oppfater som kampen mot Guds ordninger.

Skrevet av Kristelig Pressekontor den 10. juni 2015.

Radio DSF og eier Samemisjonen har nå publisert en uttalelse etter støyen som oppstod da radiokanalen nektet å sende fra gudstjenesten under Sápmi Pride siste helgen i mai.

Sapmi Pride er en festival for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner som ble arrangert i Karasjok fra 29.-31. mai.

Guds ordninger

Uttalelsen er signert av fungerende formann Odd Eivind Høyvik og daglig leder Roald Gundersen i Norges Samemisjon.

Bakgrunnen er at det i tidligere mediesaker har «vært utfordrende å komme fram med uttalelser som ikke fremstår karikerte»

Samemisjonen understreker i uttalelsen at de ikke vil la seg bruke i kampen mot Guds ordninger for samliv, spesielt ikke dersom denne kampen tas inn i en gudstjenestesammenheng.

Lik og ukrenkelig verdi

I uttalelsen presiseres det at alle mennesker har lik og ukrenkelig verdi, uavhengig av kjønn og legning. Gud har skapt to ulike kjønn, mann og kvinne, og innstiftet ekteskapet mellom dem, som eneste ramme for livslangt ekteskap.

Samemisjonen vil ikke la de siste tiårenes utvikling og utglidning i det vestlige samfunnet styre læregrunnlaget.

Samtidig presiseres det at alle er hjertelig velkommen til gudstjeneste, menighet og forsamling, og det oppfordres til å inkludere, vise omsorg og medmenneskelighet overfor alle, også dem som i sitt liv sliter, har mislyktes eller brutt Guds ordninger. KPK

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Voss herad krev omregulering av eigedommen som Egill Danielsen Stiftelse ynskjer å leiga til ny kristen ungdomsskule. Dermed blir det truleg ikkje oppstart før hausten 2021.

Dei nyaste songane frå Hilde Svela har bibelvers som tekst. Dei skal gjøre Bibelen øyrevenleg for store og små, og gjerne for gamle som slit med å hugse og snakke.

Egill Danielsen Stiftelse har fått godkjent søknad om å starte kristen ungdomsskole på Voss.

– Halvparten skal komme gjennom økning i Fast Givertjeneste (FGS) og resten gjennom ulike «stunt» i løpet av året, sier Kenneth Foss, arrangements og markedsansvarlig i ImF.

Elevene på KVS Lyngdal har gode forretningsideer og er gode til å markedsføre dem. Det blir det priser av.

Copyright © Sambåndet 2020