Sambåndet

Lørdag 8. august 2020
RSS

Vil gjøre det enklere å dele troen

– Mange kristne vet ikke hva de skal si eller gjøre når en situasjon oppstår der man kan dele sin tro.

Skrevet av Malene Bjørgaas, KPK den 26. mai 2015.

Oddvar Søvik relanserer den bestselgende boken "Veien til livet" under tittelen "Veien hjem".

Forfatteren Oddvar Søvik har gjennom et langt liv jobbet med forkynnelse og forfatterskap og har blant annet lang erfaring som landsungdomssekretær og evangeliseringsleder i Indremisjonsselskapet (nå Normisjon).

Han har skrevet flere bøker om evangelisering og er særlig kjent for sine humorbøker. Nå lanseres boken «Veien hjem», som er en ny utgave av et hefte han skrev for over 20 år siden som heter «Veien til livet» og som solgte over 30.000 eksemplarer.

– Denne boken er det naturlig å gi til noen man har fått kontakt med, og som er åpen for å tro. Etter en tid kan man spørre om vedkommende har lest den og følge opp samtalen, mener Søvik.

I boken er det blant annet gitt rom for tre vitnesbyrd fra personer i forskjellig alder, som alle har fått livene sine forvandlet av Guds kjærlighet.

Et verktøy
Forfatteren forteller at han ønsker han å gi ut boken fordi han opplever et konkret behov for et verktøy som kan hjelpe nyfrelste eller interesserte til å forstå det grunnleggende ved troen på Jesus. Han viser blant annet til et eksempel fra Kristiansand der en gruppe som kaller seg «Damer i byen» ba om noe å gi til de nyfrelste.

– I Øvrebø og Hægeland frikirker har det vært en ungdomsvekkelse, og i sommer ventes over 1000 ungdommer til en ungdomssamling. Begge disse gruppene har ytret behov for en enkel bok til hjelp på veien som kristen, sier Søvik.

– Går ikke ut på dato
– Hvordan har du tilpasset et 20 år gammelt hefte til 2015?

– Evangeliet går ikke ut på dato, så mye av innholdet er det samme. Men språket er forbedret, det er nye illustrasjoner og en bedre oppfølgingsdel, sier forfatteren. KPK

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Den avdøde evangelisten blir etter planen innlemma i National Statuary Hall i hovudstaden Washington DC neste år og erstattar då ein som blir oppfatta som forkjempar for kvit overherredømme.

Stefanusalliansens partnarar i Beirut ber om forbønn for alle som er ramma etter eksplosjonen i byen.

Lyriker Haldis Reigstad er tildelt Kongens fortjenstmedalje etter mangeårig forfatterskap. Utdelingen skjer på lørdag.

DEBATT Ein må ikkje seia farvel til eit konservativt kristent verdsbilete for å vera reflektert, Emil André Erstad.

På Reach The City lærer kristne å dela evangeliet med framande på gata i Oslo. Dette er ein type praktisk undervisning mange saknar i den lokale forsamlinga si.

Copyright © Sambåndet 2020