Sambåndet

Onsdag 20. november 2019
RSS

Søker super adventsstemning

Superblink arrangerer skrivekonkurranse for å finne forfatteren av årets adventsfortelling.

Skrevet av Brit Rønningen den 25. mars 2015.

Torunn Haraldsen er redaktør, sammen med Håvard Bjørnevik. Foto: Kjetil Fyllingen

Fakta

Superblink

  • Superblink er en kristen medieklubb for barn fra 6 år og oppover
  • Startet i 2006 som videreføring av barnebladet Blåveisen
  • Eies og drives av Norsk Luthersk Misjonssamband og Norea Mediemisjon i samarbeid med Indremisjonsforbundet.

Hver advent har Superblinks klubbavis en adventsfortelling. Hittil har den enten blitt skrevet av redaktøren eller bestilt av en annen forfatter. I år gjør Superblink en vri og utlyser for første gang en skrivekonkurranse for å få tak i adventsfortellingen.

– Vi vil prøve noe nytt, og det blir spennende å se hva som kommer inn. Jeg gleder meg veldig til å se de innsendte bidragene, sier redaktør Torunn Haraldsen i Superblink.

Ingen aldersgrense
Fortellingen må være på mellom 9 000 og 10 000 ord og inndelt i 24 kapitler. Det skal handle om advent og jul, og det kristne julebudskapet skal stå sentralt. Målgruppen for fortellingen er barn på cirka 8-9 år. Det er heller ingen øvre eller nedre aldersgrense for hvem som kan delta.

– Hva vil dere se etter for å plukke ut vinneren?

– Vi har ikke noen kriterier for hvordan man skal skrive fortellingen. Vi vil se på kvalitet, innhold, og at den fenger. Jeg håper det kan komme inn flere gode fortellinger, for vi trenger også en adventsfortelling til neste år, svarer Haraldsen og er dermed åpen for at det blant bidragene også kan gjemme seg neste års adventsfortelling.

– Det kommer an på bidragene vi får inn.

En adventskalender
Fristen for å delta i konkurransen er 15. mai. De som vil delta, må sende inn fem prøvekapitler og en kort beskrivelse av den videre handlingen. Den som blir den heldige vinneren, får så en frist til 30. juni til å sende inn det ferdige manuset. Vinneren får et honorar på 8 000 kroner.

– Hvordan vil dere plukke ut vinneren?

– Det er ikke helt klart hvordan vi vil gjøre det. Jeg regner med at det blir en jury med et visst antall personer som leser gjennom manusene uten at de ser hvem som har skrevet dem.

Klubbavisen med adventsfortellingen vil komme ut i slutten av november.

– Fortellingen skal ha 24 kapitler slik at den kan være en adventskalender, sier Torunn Haraldsen.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Konservative kristne har en tendens til å være mer opptatt av å frelse sjeler enn å delta i samfunnet, mener Ken Wytsma, grunnleggeren av Rettferdskonferansen.

Haldis Reigstad deler gjerne sine gaver med andre. Det har det blitt mange dikt av.

KOMMENTAR Kjell Ingolf Ropstads anførsel om at det kristne menneskesynet er under angrep, er reelt. Samtidig oppfatter jeg at profilerte politikere nå har fått problemer med tidligere uttalelser.

Heller ikke på den ekstraordinære generalforsamlingen ble det flertall for ny styreform for foreningen guttogjente.no.

GF Å legge ned kretsene i sin nåværende form og erstatte dem med noen få nettverksbyggende sentra. Det var et av forslagene da generalforsamlingen i ImF diskuterte den store saken om framtidig organisasjonsstruktur.

Copyright © Sambåndet 2019