Sambåndet

Fredag 25. september 2020
RSS

Nettmøte om tjenestedeling

Nå kan du stille spørsmål om menns og kvinners tjeneste i den kristne forsamlingen. Generalsekretær Erik Furnes og administrasjonsleder Anja Ulveseth Heggen i Indremisjonsforbundet svarer på sambåndet.no tirsdag 3. mars.

Skrevet av Redaksjonen den 26. februar 2015.

Fakta

Tjenestedeling:

I Sambåndet nr 2-2015, hadde temasidene "tjenestedeling" som overskrift. Dersom du ikke er abonnent, kan du her lese alle artiklene. I tillegg finner du lenke til selve veiledningsdokumentet fra ImFs hyrderåd.

I februarnummeret presenterte Sambåndet dokumentet som Hyrderådet i Indremisjonsforbundet (ImF) har utarbeidet om dette temaet. Hyrderådet består av generalsekretæren, to styremedlemmer og rektor ved Bildøy bibelskole.

Hyrderådet påpeker i innledningen til veiledningsdokumentet at det finnes flere syn på dette i indremisjonsfamilien, både blant medlemmer og ledere. Sambåndet intervjuet for eksempel medlemmer i Fredheim forsamling i Sandnes. Der har spørsmålet om hvorvidt kvinner skal kunne velges inn i eldsterådet, flere ganger vært brakt fram til årsmøtet, uten at det har blitt flertall for å endre synet på at bare menn kan utøve det som beskrives som et særskilt lære- og tilsynsansvar.

Hva tenker du om en rollefordeling i den kristne forsamlingen som blant annet er basert på kjønn? Tirsdag 3. mars, fra kl. 21 til 22, stiller generalsekretær Erik Furnes og administrasjonsleder og stedfortredende generalsekretær Anja Ulvetseth Heggen i ImF på nettmøte på sambåndet.no og gir deg sine svar. Du kan sende inn spørsmål allerede nå, ved å fylle ut skjemaet nedenfor, og tirsdag kveld kan du følge med på spørsmål og svar.

Velkommen med dine spørsmål!

Her kan du lese spørsmål og svar fra tidligere nettmøter på sambåndet.no.

Spørsmålsrunden er nå avsluttet

 

Komponist Else Olsen S. blander eksperimentell samtidsmusikk og bedehusmusikk for å gi publikum fragmenter av minner, smaker og fremtidshåp

Lars Dale (58) fra Fredrikstad er ansatt som administrasjonsleder i Awana Norge.

Etter et tiår med frivillig kontingent og tilhørende inntektssvikt, har ImF-styret nå bestemt at Sambåndet skal bli et ordinært abonnementsprodukt.

Dei etterspurde video-snuttane frå The Bible Project er sett av millionar. No kjem dei på norsk, med økonomisk støtte frå mellom andre indremisjonsfamilien.

Laget har lansert nettsida fagsjekk.no, som skal støtte kritisk tenking i møte med mytar, feil og forvirrande framstillingar av mellom anna tru og vitskap i læremiddel og populærvitskap.

Copyright © Sambåndet 2020