Sambåndet

Onsdag 13. november 2019
RSS
Ingrid Kvam Steinshamn

Rektor på plass på Skodje

Ingrid Kvam Steinshamn har takket ja til å lede den nye friskolen Møre barne- og ungdomsskole Skodje.

Skrevet av Brit Rønningen den 24. februar 2015.

Fakta

Møre barne- og ungdomsskole Skodje

  • Godkjenning: 26. januar 2015
  • Planlagt skolestart: August 2015
  • Eier: Sunnmøre Indremisjon
  • Elevantall: 195 elever fordelt på 1.-10. trinn
  • Rektor: Ingrid Kvam Steinshamn

Ingrid Kvam Steinshamn begynner 1. mars som rektor på den nye Møre barne- og ungdomsskole Skodje. Hun begynner i en deltidsstilling for å ansette lærere og annet skolepersonell som skal være med i driften av den nye skolen. Søknadsfristen for stillingene er i 25. februar. Så vil intervjurundene starte. Ifølge Steinshamn er det mange gode søkere til stillingene ved skolen.

− Vi er veldig fornøyd med de søkerne vi har, sier hun.

Ung Misjon
Steinshamn er oppvokst på Frekhaug utenfor Bergen og utdannet allmennlærer. Hun har jobbet både som prosjektleder for oppstart, samt kontaktlærer og inspektør ved Danielsen ungdomsskole Osterøy. Så skoleetablering og drift av nyetablerte skoler er ikke ukjent for henne.

I dag er hun leder i Ung Misjon som er ImF-UNG avdelingen i Sunnmøre Indremisjon.

− Vi jobber med å finne gode løsninger for UNG-avdelingen, både for vårsemesteret og på lengre sikt. Men der er ennå ikke avklart helt hvordan dette blir. Jeg går gradvis ned i prosent i ImF-UNG Sunnmøre, og planen er at fra 1. mai er jeg 100 prosent rektor, forteller Steinshamn.

Skole er spennende
−Hvorfor vil du bli rektor ved Møre barn- og ungdomsskole?

− Det er fordi jeg synes skole i seg selv er spennende. Så har jeg vært inspektør og var med og starte Danielsen ungdomsskole Osterøy og fikk smaken på det å lede og legge til rette for nye friskoler. Men skole er absolutt et teamarbeid. Nå er det viktig å få på plass gode medarbeidere.

Steinshamn er spent på hvor mange som vil søke om elevplass.

− Hvor mange ansatte vi trenger, avhenger av hvor stor søkermasse vi har. Vi har godkjenning for 195 elever. Jeg blir veldig overrasket om det kommer så mange elever til skolestart. Vi blir glad hvis vi får 40-50 elever, sier Steinshamn.

Ekstra dimensjon
En annen ting den nye rektoren er spent på, er om skolen klarer å levere det den lover i reklamen på hjemmesiden.

− Foreldre skal forvente noe annet av en kristen skole. Det er det som skjer i klasserommet som viser hvilke verdier vi står for. For lærere på kristen friskole er det en ekstra dimensjon i tillegg til det profesjonelle og faglige. De skal også formidle kristne verdier.

− Hva vil du legge vekt på som rektor?

− Det viktigste for meg vil være å oppleve at foreldre kommer bort til meg og sier at det valget de tok da de sendte sine barn til vår skole, var rett. Og det er viktig at elevene blir sett, sier Ingrid Kvam Steinshamn.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

OPPDATERT Bibelskolestudenten som ble skadet i en badeulykke i Israel i forrige uke, omkom i ulykken.

Heller ikke på den ekstraordinære generalforsamlingen ble det flertall for ny styreform for foreningen guttogjente.no.

GF Å legge ned kretsene i sin nåværende form og erstatte dem med noen få nettverksbyggende sentra. Det var et av forslagene da generalforsamlingen i ImF diskuterte den store saken om framtidig organisasjonsstruktur.

GF ImF-styret fekk fullmakt frå generalforsamlinga til å slå ImF Trossamfunn saman med andre trussamfunn. Eit stort mindretal ville berre slå saman med NLM sitt trussamfunn.

OPPDATERT MED VARAMENN Gabriel Pollestad er ny formann i Indremisjonsforbundet. Fredag ble også resten av styret valgt.

GF Sambåndet har stilt formannskandidatene i ImF 11 spørsmål. Her kan du lese deres svar og dermed blir bedre kjent med dem.

Copyright © Sambåndet 2019