Sambåndet

Mandag 28. september 2020
RSS
Ingrid Kvam Steinshamn

Rektor på plass på Skodje

Ingrid Kvam Steinshamn har takket ja til å lede den nye friskolen Møre barne- og ungdomsskole Skodje.

Skrevet av Brit Rønningen den 24. februar 2015.

Fakta

Møre barne- og ungdomsskole Skodje

  • Godkjenning: 26. januar 2015
  • Planlagt skolestart: August 2015
  • Eier: Sunnmøre Indremisjon
  • Elevantall: 195 elever fordelt på 1.-10. trinn
  • Rektor: Ingrid Kvam Steinshamn

Ingrid Kvam Steinshamn begynner 1. mars som rektor på den nye Møre barne- og ungdomsskole Skodje. Hun begynner i en deltidsstilling for å ansette lærere og annet skolepersonell som skal være med i driften av den nye skolen. Søknadsfristen for stillingene er i 25. februar. Så vil intervjurundene starte. Ifølge Steinshamn er det mange gode søkere til stillingene ved skolen.

− Vi er veldig fornøyd med de søkerne vi har, sier hun.

Ung Misjon
Steinshamn er oppvokst på Frekhaug utenfor Bergen og utdannet allmennlærer. Hun har jobbet både som prosjektleder for oppstart, samt kontaktlærer og inspektør ved Danielsen ungdomsskole Osterøy. Så skoleetablering og drift av nyetablerte skoler er ikke ukjent for henne.

I dag er hun leder i Ung Misjon som er ImF-UNG avdelingen i Sunnmøre Indremisjon.

− Vi jobber med å finne gode løsninger for UNG-avdelingen, både for vårsemesteret og på lengre sikt. Men der er ennå ikke avklart helt hvordan dette blir. Jeg går gradvis ned i prosent i ImF-UNG Sunnmøre, og planen er at fra 1. mai er jeg 100 prosent rektor, forteller Steinshamn.

Skole er spennende
−Hvorfor vil du bli rektor ved Møre barn- og ungdomsskole?

− Det er fordi jeg synes skole i seg selv er spennende. Så har jeg vært inspektør og var med og starte Danielsen ungdomsskole Osterøy og fikk smaken på det å lede og legge til rette for nye friskoler. Men skole er absolutt et teamarbeid. Nå er det viktig å få på plass gode medarbeidere.

Steinshamn er spent på hvor mange som vil søke om elevplass.

− Hvor mange ansatte vi trenger, avhenger av hvor stor søkermasse vi har. Vi har godkjenning for 195 elever. Jeg blir veldig overrasket om det kommer så mange elever til skolestart. Vi blir glad hvis vi får 40-50 elever, sier Steinshamn.

Ekstra dimensjon
En annen ting den nye rektoren er spent på, er om skolen klarer å levere det den lover i reklamen på hjemmesiden.

− Foreldre skal forvente noe annet av en kristen skole. Det er det som skjer i klasserommet som viser hvilke verdier vi står for. For lærere på kristen friskole er det en ekstra dimensjon i tillegg til det profesjonelle og faglige. De skal også formidle kristne verdier.

− Hva vil du legge vekt på som rektor?

− Det viktigste for meg vil være å oppleve at foreldre kommer bort til meg og sier at det valget de tok da de sendte sine barn til vår skole, var rett. Og det er viktig at elevene blir sett, sier Ingrid Kvam Steinshamn.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Kjetil Vestel Haga vokste opp med dei lyse sidene av bedehuskulturen. Han elskar sjøen og er kaptein på eigen båt. No skal sørlendingen navigere Normisjon-skuta.

Komponist Else Olsen S. blander eksperimentell samtidsmusikk og bedehusmusikk for å gi publikum fragmenter av minner, smaker og fremtidshåp

Lars Dale (58) fra Fredrikstad er ansatt som administrasjonsleder i Awana Norge.

Etter et tiår med frivillig kontingent og tilhørende inntektssvikt, har ImF-styret nå bestemt at Sambåndet skal bli et ordinært abonnementsprodukt.

Dei etterspurde video-snuttane frå The Bible Project er sett av millionar. No kjem dei på norsk, med økonomisk støtte frå mellom andre indremisjonsfamilien.

Copyright © Sambåndet 2020