Sambåndet

Mandag 28. september 2020
RSS

Pusterom med divisi

– Vi ønsker å tilby mennesker en konsertopplevelse der hjerte og sjel kan få ro.

Skrevet av Vilhelm Viksøy den 7. november 2014.

Fakta

Pusterom

 • Konsertplan
  • Fredag 7. - Vår Frelsers Kirke, Haugesund
  • Lørdag 8. - Bergen Domkirke
  • Søndag 9. - Os Kirke
 •  Musikere:
  • pianist alle steder: Hans Petter Tangen
  • Haugesund: Almas Karakystyk, Arnfinn Neverdal, Aleksandar Glisic, Magnhild Mo og Kjetil Lundø
  • Bergen og Os: Bjarte Mo, Benedicte Kyllingstad, Wouter Raubenheimer , Magnhild Mo og Ivan Zavgorodniy
 • Les mer: divisi.no

I god divisi-ånd er helgas konsertturné vanskelig å sette i bås. Koret skal fremføre Steve Dobrogosz’ messe, som er en jazz-inspirert messe skrevet for piano, strykekvintett og kor.

– Ved å ramme inn messeleddene med sine egne sanger ønsker vi å gjøre innholdet i messen mer tilgjengelig for publikum. Vi håper på den måten å gjøre folk mer bevisst på hva disse messeleddene som mange erfarer hver søndag, egentlig betyr, forteller divisi i sin egen omtale av konserten.

Men konserten er mer enn klassisk jazz-messe.

– Det er kun de fem-seks messesatsene som legger seg mer mot det klassiske. Det øvrige repertoaret har både gospeluttrykk, lovsang og viser – så her skulle være noe for alle. Og alt er rammet inn av en strykekvintett og pianist, sier dirigent Anders Berglund og fortsetter:

– Vi bringer inn ulike sjangere og musikkinntrykk i god divisi-ånd, men vi har jobbet med å få en rød tråd i konserten så den ikke skal bli alt for schizofren, sier dirigent med et smil.

Bakgrunnen for navnet Pusterom, forklarer dirigent Anders Berglund på denne måten:

– Verden der ute trekker oss i alle retninger med mas om alt vi bør gjøre og ikke gjøre. Vi ønsker å røre ved hjertene, og la folk få et pusterom og fred ifra det som opptar oss i hverdagen av sorger og bekymringer.

Turneen som går fra 7.– 9. november, besøker Vår Frelses Kirke i Haugesund, Bergen Domkirke og Os Kirke. På hvert sted har de med seg egne strykekvintetter med anerkjente musikere.

n-divisi-pusterom-2

 

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Kjetil Vestel Haga vokste opp med dei lyse sidene av bedehuskulturen. Han elskar sjøen og er kaptein på eigen båt. No skal sørlendingen navigere Normisjon-skuta.

Komponist Else Olsen S. blander eksperimentell samtidsmusikk og bedehusmusikk for å gi publikum fragmenter av minner, smaker og fremtidshåp

Lars Dale (58) fra Fredrikstad er ansatt som administrasjonsleder i Awana Norge.

Etter et tiår med frivillig kontingent og tilhørende inntektssvikt, har ImF-styret nå bestemt at Sambåndet skal bli et ordinært abonnementsprodukt.

Dei etterspurde video-snuttane frå The Bible Project er sett av millionar. No kjem dei på norsk, med økonomisk støtte frå mellom andre indremisjonsfamilien.

Copyright © Sambåndet 2020