Sambåndet

Torsdag 16. juli 2020
RSS
Kjetil Klungland i samtale med Sambåndet i januar. Foto: Vilhelm Viksøy

Klungland: – Blir spennende å følge dem

– Dette handler om samfunnet, ikke om meg, sier Kjetil Klungland om prøveløslatelsen av to av de Nokas-dømte.

Skrevet av Petter Olsen den 16. oktober 2014.

Høyesterett besluttet i dag at Nokas-dømte Kjell Alrich  Schumann og Metkel Betew kan prøveløslates etter å ha sonet minstetiden på ti år av forvaringsdommen. Retten mener at det ikke lenger er en nærliggende fare for at de to på ny vil begå en alvorlig forbrytelse.

Kjetil Klungland, sønn av politimannen som ble drept under Nokas-ranet i 2004, sendte en skriftlig kommentar til enkelte medier, og også Sambåndets redaksjon har mottatt denne.

Klungland holdt et sterkt foredrag med vekt på tilgivelse på Indremisjonsforbundets Arbeidermøte i januar 2014. Sambåndet brakte et stort intervju med ham i februarutgaven, og en sak basert på foredraget ble publisert på sambåndet.no i august.

Her er Kjetil Klunglands uttalelse i dag:

«Jeg har notert meg Høyesteretts vurdering om gjentakelsesfare for nye kriminelle handlinger av Schumann og Betew. Jeg mener vurderingen skal handle om samfunnets vern mot kriminelle handlinger, ikke om mine følelser som etterlatt. Jeg opplever ikke løslatelsene som noen trussel mot meg personlig. Jeg har ikke behov for at verken Schumann eller Betew skal få en lengst mulig straff.

Jeg mener det er riktig at det skal være et høyt forkus på rehabilitering under soning. Så det blir spennende å følge dem videre i fremtiden på hvordan de velger å forvalte sine egenskaper til å bidra til et bedre samfunn. Først da vil vi få svar på om de virkelig har blitt rehabilitert. Jeg har et sterkt ønske om at de bruker sin mulighet til å bidra, på en god måte.»

Les også: – Jeg tilgir for min egen del

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Arrangements- og markedsansvarlig Kenneth Foss i ImF er spent på hvordan korona vil påvirke årets Lederkonferanse.

Etter mange år er møteteltet på nytt tatt frem på Lyngdal Bibelcamp. Det er stedet der de eldre barna samles til familiemøte.

Et virusangrep på alle P7 maskiner, har gjort det taust fra den kristne radiokanalen. Daglig leder Kenneth Hjortland håper sendingene kan gå som normalt om noen dager.

Driftsleder Thomas Knutsen på Lyngdal Bibelcamp jobb er blant annet å sørger for at årets bibelcamp holder seg innenfor smittevernreglene. Det gir travle dager.

Etter å ha vært koronastengt siden mars, har Helgatun endelig begynt å ta imot gjester.

Copyright © Sambåndet 2020