Vil tilbake til Russland

Konfirmanter fra ImF-Sør var i august på tur til Vyborg i Russland. Noen av dem vil gjerne tilbake dit.

− Det var en opplevelsestur. For disse unge tror jeg det betydde mye, både fellesskapet med hverandre og det åndelige fellesskapet. De fikk høre Guds ord, synge og be sammen i trygge rammer, forteller forsamlingsarbeider i ImF-sør, Ingunn Holm, til sambåndet.no.

I august var hun med en gruppe konfirmanter på en hjelpesendingstur til Vyborg i Russland for Steinar Harilas hjelpeorganisasjon Hjelp til Russland.

En god dag.
− De fikk lov til å bety noe for andre. Og de lot seg engasjere og berøre. ”Jeg skal aldri klage mer”, sa en av dem. Vi har rettigheter og sosiale goder som de i Russland bare kan drømme om, sier Holm.

På turen fikk konfirmantene dele ut matposer og levere klær og gaver, og de fikk leke med barn og annen ungdom.

− De ga seg helt over i leken; spilte fotball, slo på ringen, sprang om kapp, hoppet tau og mye mer. På den måten bidro de til at noen fikk en god dag, forteller Holm.

Større perspektiv.
− Hva tror du turen har gjort med konfirmantene?

− Jeg tror en del av dem har vokst på det og fått et større perspektiv på sitt eget liv og fått større forståelse av hva det vil si å være en kristen. En del av dem har bestemt seg for å bli kristne. Og en del vil bare tilbake igjen, ifølge foreldrene.

På turen var konfirmantene innom Den Lutherske Kirken i Vyborg, Agape barnehjem, Barnesanatoriet og Dikony-senteret for gatebarn i Vyborg, Lada-senteret i Sovjetski, landsbyen Jakelova, Nytt Liv-senteret i Kotly, barnebyen Vårsol og også en sightseeingtur på elva Neva i St. Petersburg.

− Hva er det sterkeste dere opplevde?

− Det var noen av jentene som ble berørt av ei multihandikappet jente på sanatoriet. De måtte tilbake dit. De kjøpte noen leker til jenta, så hun kunne bli mer stimulert. Også det å komme inn i hjem i landsbyen Jakelova gjorde et sterkt inntrykk på mange.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.