Bokslipp på Bibel og fellesskap

– Boka "Begynnelsen" hørtes så interessant ut at jeg vil studere litt mer, sier Aud Sørtun Nygård.

For da forlagssjef Petter Olsen møtte opp på Bibel og fellesskap på Bildøy torsdag formiddag, sparte han ikke på godordene om Sambåndet Forlags ferske bok.

– Den er skrevet av en som kommer fra samme bygd som meg, så da må den jo være god, sier Olsen med et lurt smil.

Studiebok.
Boken han holder i hendene og som er så fersk at trykksverten knapt har tørket, er Arnold Bjerkreims «Begynnelsen – gjennomgang av Første Mosebok». Her går bibellæreren igjennom den første boka i Bibelen, vers for vers. Men det er ingen tradisjonell bibelkommentar, det er like mye Bibelen som får lov til å kommentere seg selv.

– Begrunnelsen til Arnold er ikke vitenskap, det er ikke teologer, det er ikke lærde mennesker, men det er Bibelen selv. Han tar Bibelen på alvor og viser med sine mange sitat den sterke koblingen mellom de ulike delene av Bibelen, sier Olsen.

– Og de av dere som mener at det kan bli for mange bilder og for lite tekst, kan glede seg over at det her er 159 sider med bare tekst. Her er ikke et eneste bilde, humrer han.

– Aktuell.
Olsen er også fornøyd med at boken skulle vise seg å bli mer aktuell enn først tenkt. Den kommer nemlig ut midt i en pågående debatt i avisspaltene om Bibelen og skapelsesfortellingene.

– Denne boken plasserer seg midt i debatten som nå pågår i avisa Dagen. Det var ikke planlagt, men når det først skjer, har vi selvsagt ikke noe imot det.

Audun Myksvoll, som også er en del av lederteamet på Bibel og fellesskap, er førstemann til å sikre seg boka i pausen etterpå.

– Jeg visste ikke at Bjerkreim var blitt helt stueren i Forbundet, sier han med et lurt smil.

– God stemning.
Myksvoll ser fram til å fordype seg i de mange bibelsitatene og tankerekkene Bjerkreim trekker opp.

– Det skal bli veldig interessant. Jeg har jo lest en del før, men det er alltid lærerikt å se hvordan andre ser på ting, sier han – og skryter samtidig av deltakerne på årets Bibel og fellesskap.

– Det er veldig god stemning og flotte møter og bibeltimer. I år har vi med oss Gunnar Prestegård, og det er blitt en stund siden han var her sist. Mange kjenner ham godt, og jeg er glad for at han kunne være med oss, sier Myksvoll.

Det mener også bokkjøper Aud Sørtun Nygård fra Modalen. Hun har etter hvert deltatt så mange ganger at hun har mistet tellingen, men det er flere enn 5 og færre enn 10.

– Det er så godt å være her, og nå har jeg sikret meg litt godt lesestoff for tiden etterpå, sier hun og peker på Bjerkreim og en stabel andre bøker hun har i hendene.

boka begynnelsen, bibel og fellesskap 2014, Audun Myksvoll, Solveig Ådlandsvik

Audun Myksvoll var først i køen hos Solveig Ådlandsvik for å kjøpe Arnold Bjerkreims «Begynnelsen»

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.