Sambåndet

Torsdag 16. juli 2020
RSS
Maria Aarrestad blir vikarlærer på Krik (Kristen idrettskontakt). FOTO: PRIVAT

Ny bibellærer ansatt

Kristoffer Norbye (forsidebildet) blir vikar for Morten Torsvik på Bildøy bibelskole de to neste skoleårene. Nytt ansikt blir det også på Krik (Kristen Idrettskontakt).

Skrevet av Petter Olsen den 11. juni 2014.

Bildøy bibelskole, nederst i høyre bildekant, sett fra Bildøyfjellet, blir arbeidsplass for to nye lærere til høsten. FOTO: PETTER OLSEN

Det ble klart i formiddag, opplyser påtroppende rektor Gunnar Ferstad til sambåndet.no. Norbye er 27 år og kommer fra Lavangen i Troms, om lag tre timers kjøring fra Tromsø.

– Kjenner skolen

– Navnet hans kom opp tidlig i prosessen, og vi har hatt gode samtaler med ham, forteller Ferstad.

Norbye har tidligere vært student på Bildøy og hatt lærerpraksis der i forbindelse med utdanningen sin. Mandag leverer han masteroppgave i teologi og misjon ved Fjellhaug internasjonale høgskole.

– Norbye kjenner skolen vår, og så er han en allsidig kar som jeg tror liker internatlivet. Han har flere strenger å spille på i et ungdomsmiljø. Så er han i tillegg godt rustet faglig sett, også når det gjelder de fagene vi var ute etter kompetanse innenfor. Han har en bredde, som var noe av det vi så etter, sier Ferstad.

Les også: I kø for å jobbe på Bildøy

Tre g-er

Selv kjenner Kristoffer Norbye både på glede og alvor over å ha blitt spurt om å gå inn i denne oppgaven.

– Det skaper både menneskefrykt og gudsfrykt hos meg, sier Norbye – men legger til i en litt mer uhøydtidelig tone på telefon fra Fjellhaug:

– Jeg har forventninger om å oppleve tre ord på -g: Gøy, God og Gud.

I masteroppgaven sin skriver han for øvrig om Jesu åk ut fra Matt 11,28, et åk som også skal gi hvile.

Morten Torsvik, som Krstoffer Norbye skal vikariere for, skal ut i to års studiepermisjon fra høsten. Planen er å ta mastergrad i verdibasert ledelse.

Ny Krik-lærer

Samtidig er det klart at Maria Aarrestad blir ny Krik-lærer (Kristen idrettskontakt), i vikariat for Trond Tyssøy som skal ha permisjon. Bildøy bibelskole melder på sin nettside at hun er en aktiv dame med god kjennskap til Krik, og at hun har har ledererfaring og lærerutdanning med vekt på idrett. Maria er glad i variert idrett og friluftsliv, men hun er spesielt glad i aktiviteter som snowboard, volleyball, klatring og kajakkpadling.

– Krik kombinerer noe av det kjekkeste jeg vet om, med både idrett, friluftsliv og Jesus. Jeg gleder meg til et år med utfordringer, spenning og gleder både åndelig og fysisk, sier Maria Aarrestad.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Arrangements- og markedsansvarlig Kenneth Foss i ImF er spent på hvordan korona vil påvirke årets Lederkonferanse.

Etter mange år er møteteltet på nytt tatt frem på Lyngdal Bibelcamp. Det er stedet der de eldre barna samles til familiemøte.

Et virusangrep på alle P7 maskiner, har gjort det taust fra den kristne radiokanalen. Daglig leder Kenneth Hjortland håper sendingene kan gå som normalt om noen dager.

Driftsleder Thomas Knutsen på Lyngdal Bibelcamp jobb er blant annet å sørger for at årets bibelcamp holder seg innenfor smittevernreglene. Det gir travle dager.

Etter å ha vært koronastengt siden mars, har Helgatun endelig begynt å ta imot gjester.

Copyright © Sambåndet 2020