Sambåndet

Torsdag 22. oktober 2020
RSS
Sisters fra USA, er sammen med Talley Trio to av trekkplasterne under Singing in the City

Talley Trio er tilbake

Er en av gruppene som deltar under årets Singing in the City 21.–23. mars. Og i år heter byen Valderøy.

Skrevet av Vilhelm Viksøy den 14. mars 2014.

– Dette blir maksimalt, reklamerer Johan Halsne.

Fakta

SINGING in the CITY

  • Hva: En helg tettpakket med sang og musikk
  • Hvor: Valderøy Bedehus
  • Når: 21.–23. mars
  • Deltar: Sisters, Talley Trio, Valderøykvartetten, Elin M Wennevold, Marit & Irene, Mette og Roger Sørensen
  • Pris: fri entré, kollekt
  • Arr: Indremisjonsforbundet

Hymnekveld, homecoming og musikalsk kvalitet og bredde. Det er noen av stikkordene når Singing in the City snart arrangeres for 5. gang. 21.–23. mars er datoen. Da fylles Valderøy Bedehus på Sunnmøre med sang og musikk fra fredag kveld til søndag ettermiddag når Singing in the city rigger til musikalsk sang-fest.

– Det er sunt for konseptet vårt at vi kan flytte litt rundt. Vi har hatt mange tilreisende, også fra Sunnmøre, de fire årene vi har vært i Stavanger og Sandnes. Nå er tiden inne for å snu reiseveien, og det er lettere for oss i sør-vest å reise nordover, sier primus motor Johan Halsne.

ENGASJERTE
Men de som nå tror at rammene for Singing in the city med dette svekkes, må tro om igjen. For det er ikke et lite landsens bedehus som blir vertskap.

Valderøy Bedehus er et topp moderne lokale med plass til 500 mennesker. Det er nyoppusset, har moderne lyd- og lys-rigg, og det er godt tilrettelagt for matservering, skryter Johan Halsne, som forteller at Valderøy bedehus er et av de faste stoppestedene når han tidligere har hatt med seg amerikanske grupper på norgesturné.

– Det er en gjeng med svært engasjerte, dyktige og entusiastiske arrangører der oppe, så dette blir veldig bra, sier han.

NORGE og USA
Artistene som deltar, er som tidligere en god blanding av internasjonale og lokale sangere. Felles for dem alle er at de har et kristent budskap de ønsker å formidle gjennom sangen sin.

Fra USA kommer The Talley Trio. De er tilbake i Norge for 4. gang og er godt kjent av mange, blant annet fra det første Singing-arrangementet i 2008
De tre søstrene Kim, Heather og Valerie i gruppa Sisters, lander derimot for første gang på norsk jord.

– De var nettopp i England og har deltatt på store ting i USA. Jeg gleder meg veldig til å høre dem, sier primus motor Johan Halsne

De norske bidragene på scenen er Valderøykvartetten, Elin M Wennevold, Marit & Irene og Mette og Roger Sørensen.

HYMNEKVELD
Ikke bare lokalet er nytt. Årets arrangement inneholder også endringer på programsiden. Blant annet er fredags kveld viet en salme- og hymneaften.

– Da skal vi bruke tid på sanger som er felles i Norge og USA, sier Halsne, og nynner O, store Gud som eksempel.

– Og andre del lørdag blir en ren homecoming-kveld, slik vi kjenner det fra Gaither-miljøet, sier han.

Valderøy Bedehus ligger 10 minutts kjøring fra Ålesund. Det daglig shuttlebuss fra Thon-hotellet, som for øvrig har egne Singing-priser denne helgen. Si-REISER arrangerer også bussreise fra Kristiansand via Oslo, og Stavanger via Vestlandet.

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Silje Kausland er ansatt som Ung-leder i ImF-Ung Midthordland, og dermed kan kretsleder Ole Andreas Wastvedt konsentrere seg helt om kretslederoppgavene.

17 kirkesamfunn og organisasjoner, ImF inkludert, har signert en erklæring om det to-kjønnsbaserte ekteskapet. De ber Storting og regjering om å verne foreldreretten og tros- og livssynsfriheten.

På flyet fikk Kristoffer Norbye idé til en sang som nå er blitt til musikkvideo. Regissør av videoen, Sofie Arnesen, håper den vil få flere til å ta et år på Bildøy Bibelskole.

OPPDATERT Medan kong Haakon personleg tok imot den først produserte bibel frå Gideon i Norge, hadde kronprinsparet ikkje høve til å ta imot Gideon for å få overrekt Bibelen som vart produsert til 90-årsjubileet i år.

– Kampen for rettferd er ein heilt nødvendig del av det kristne livet, meiner Sunniva Gylver.

Copyright © Sambåndet 2020