Sambåndet

Mandag 17. februar 2020
RSS

Påskeåpent hos Linkus

Superblinkland blir gratis for absolutt alle i påska.

Skrevet av Nils Ove Støbakk den 23. mars 2012.

Linkus er Superblinks blide og fornøyde maskot. Denne påska kan alle som vil få besøke Linkus og Superblinkland på superblink.no. ILLUSTRASJON: Skjermdump

Fakta

Superblink

  • Medieklubb for barn mellom 5 og 13 år.
  • Har tatt over for Blåveisen, Blink og Barnas kassettklubb.
  • Utgis av Norsk Luthersk Misjonssamband og Norea Mediemisjon i samarbeid med Indremisjonsforbundet.
  • Superblinkland finner du på superblink.no.

Vanligvis må du være medlem i Superblink for å få tilgang til alle funksjonene på nettstedet Superblinkland. Fra fredag 30. mars til mandag 9. april blir det derimot åpent for også de som ikke er medlemmer.

– Da er det fritt fram for alle sammen, forteller Brit Kari Urdal. Hun er en av redaktørene bak
Superblink og håper at påskeåpne nettsider kan skape positive ringvirkninger.

– Vi tror at når folk ser hva det er, skaper det interesse. Men vi tenker også at påska er ei veldig viktig høytid der det ikke blir gjort så mye i forhold til barna.

Påskepakke
Urdal mener at sammenlignet med jula, så forsvinner påska litt i Kvikk Lunsj og solfaktor.

– Så i år har vi blant annet gitt ut en påske-cd og prøver å nå bredt ut med det viktige budskapet om påska. Der er Superblinkland en del av den pakken.

Målet til Superblink-gjengen er å bruke både cd, blad og nettsider til å rette fokus mot påskebudskapet.
– Vi prøver å bruke det interaktivt, slik at det blir tre produkt som henger sammen.

Medieklubb
Superblink, som er en medieklubb for barn mellom 5 og 13 år, ble lansert i 2006. Alle som var abonnenter på barnebladet Blink ble automatisk overført til klubben. For øyeblikket er det rundt 3.500 medlemmer.

– Hvis det hadde vært bare et blad, hadde det vært abonnenter. Vi kaller det medlemmer, siden det er en klubb, forklarer redaktør Urdal.

Trygg tumleplass
Det er mye gratis på superblink.no også, men vanligvis må du være medlem for å komme inn i selve «Superblink-verdenen», spille spill og prate med andre medlemmer. På en vanlig hverdag er godt over 300 brukere innom sidene – som skal være en sikker tumleplass for barna.

– Det er helt trygt for linker til noen annen plass. Superblinkland er en veldig grei plass å bli introdusert til internettverdenen, beroliger Brit Kari Urdal.

– Det er det som er vårt store varemerke; dette er trygt! Og så kan du treffe Jesus der. Også på datamaskinen kan du bli kjent med Han. Hovedgreia vår er å peke på Jesus for stadig flere generasjoner.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

OPPDATERT Fredheim Arena anker ikke avslaget på søknaden om skoledrift. Dersom forsamlingens årsmøte skulle være uenig i beslutningen, er alternativet å søke på nytt i 2021.

SAKEN ER OPPDATERT Lære- og tilsynsrådet i ImF står fast på den gjeldende veiledningen om menn og kvinners tjeneste og anbefalingen om eldstetjenesten.

En stortingsrepresentant fra Ap stilte spørsmål til likestillings- og kulturministeren om hvorvidt ImFs verdidokument for skoler er i tråd med dagens lovverk. Svaret fra statsråden inneholder ingen overraskelser.

OPPDATERT Krik skal jobbe videre med hvilke forventninger man skal ha til ulike kategorier ansatte med tanke på lojalitet til KriKs verdier.

Dårlig økonomi gjør kristne friskoler avhengige av gratisarbeid fra foreldre og ansatte, men dugnadsviljen er dalende. Friskoleforeldre i byene er vanskeligst å mobilisere.

Copyright © Sambåndet 2020