Mye nytt fra divisi

Divisi er snart klar for Rogalandsturne. Sammen med gjesteartister gjennomfører de tre konserter på like mange dager.

– Vi gleder oss, og håper flest mulig vil ta turen. Vi besøker steder hvor samarbeidet med lokale aktører fungerer godt, og det tror jeg publikum vil merke, sier dirigent Anders Berglund.

Han overtok som dirigent i divisi 1. juli, og var med på to konserthelger før jul. Dette blir hans tredje som hovedansvarlig. Berglund har selv komponert noe av det nye materialet, sammen med Ingelin Reigstad Norheim og tidligere divisi-dirigent Halvard Aase.

Nytt materiale, nye gjester
– Publikum kan forvente seg tre gode konserter med variert materiale av høy kvalitet. Vi er for tiden inne i en prosess med komponering og innøving av nytt materiale, som ender med en CD-utgivelse planlagt våren 2013.

– Det vil bli noe helt nytt herfra, men konserten vil også inneholde sanger som folk gjerne forbinder med divisi, fortsetter Berglund.

Hilde Svela, gospelgruppen Salvare og ungdomskoret KraftFor gjør gjesteopptredener på turneen.

Salvare består av musikkelever ved Vågen VGS i Sandnes, og begynte som et prosjekt mot slutten av 2010. Siden den gang har de spilt flere konserter i området, og er kjent for friske konserter. Hilde Svela fra Randaberg var tidligerere aktiv i Oslo Gospel Choir. Hun har gitt ut to CDer, og er en etterspurt freelance-sanger i Rogaland.

Kvalitet
– Svela blir med oss fredag og søndag, og vil synge låter fra sine utgivelser, mens divisi korer. Lørdagen samarbeider vi med ungdomskoret Kraftfôr i Riska kirke. Det blir en typisk gospelkonsert, forteller Berglund.

Atle Hundsnes (piano), Karl-Dag Kjosavik (bass) og Kurt Lisø (trommer) utgjør bandet på turneen.
– Dette er meget dyktige musikere som har stor betydning for koret og for hvordan vi kommer til å høres ut. Vi garanterer kvalitet!, avslutter dirigenten.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.