Sambåndet

Lørdag 28. november 2020
RSS
Rune Sæther er ansatt i en 20 % prosjektstilling for å drive arbeidet med den nye folkehøgskolen for 16-åringer fremover.

Ansatt i prosjektstilling

Rune Sæther er ansatt i en 20 % prosjektstilling for å drive arbeidet med den nye folkehøgskolen for 16-åringer fremover.

Skrevet av admin den 29. januar 2012.

NY MANN: Rune Sæther går inn i prosjekstilling. FOTO: Privat

Sæther jobber i dag som lærer på Romedal ungdomsskole utenfor Hamar, men har tidligere jobbet to år på Høgtun Folkehøgskole.

– Det var der jeg virkelig fikk øynene opp for denne typen skole og hva det kan bety. Det å få jobbe blant ungdommer på denne måten er helt fantastisk. Kombinasjonen av faglig og sosialpedagogisk arbeid og den åndelige delen gjør dette til en utfordrende, men fantastisk skolehverdag som mange flere burde få oppleve.

36-åringen sitter som nestleder i regionsstyret i NLM, region Øst, og har studert 5,5 år ved NLA og har blant annet en bachelor i spesialpedagogikk og bacheloroppgave i skoleledelse. Det er denne ballasten han nå tar med seg inn i nye oppgaver.

– Jeg håper og tror at jeg får med meg en gjeng engasjerte mennesker som brenner for ideen med folkehøgskole, og også en type skole som først og fremst retter seg mot 16-åringer og avhoppere fra videregående. Fremover blir det spennende å se mer på linjevalg, og hva lokalsamfunnet kan ha å tilby av spennende utfordringer inn i en slik skole.

– Det som først og fremst blir gruppens jobb, er å arbeide frem en god søknad som kan sendes inn til myndighetene og overbevise dem om at det faktisk er behov for en slik skole. Her trengs det å kjenne de rette folkene, en dose kløkt, en gjennomført god søknad og masse bønn.

– Det er min oppfordring til alle som leser dette; bli med oss i bønn! Jeg håper misjonsfolket kan støtte og be for oss i arbeidet med å utarbeide søknaden, sette oss i kontakt med de rette folkene og be for styresmaktene skal se at dette er liv laga. Det har vi stor tro for!

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

ImF Rogaland har startet en aksjon på Facebook hvor de oppfordrer folk til å invitere eller gå på besøk til en familie eller enkeltpersoner i løpet av desember.

Økt ensomhet blant studentene samtidig som akademiske resultater forbedret seg. Det er to stikkord for hvordan pandemien så langt har påvirket fire kristne høgskoler.

Møre ungdomsskule har utvidet og skiftet navn til Møre barne- og ungdomsskule Ålesund. Avdelingsleder for det nye barnetrinnet er fornøyd med åpningen.

Nordmøre og Romsdal Indremisjon har tilpasset seg de nye koronarestriksjonene og endret navn og innhold på den årlige julemessa.

ImF Sunnmøres årlige arrangement «Stjernedryss i advent» blir litt annerledes i år. I stedet for å samles fysisk kan man samles foran skjermen hjemme i stua.

Copyright © Sambåndet 2020