Sambåndet

Onsdag 20. november 2019
RSS

Venter rekorddeltagelse

Trosopplæringskonferansen har allerede 1400 påmeldte.

Skrevet av Ole Andreas Husøy, KPK den 22. september 2011.

Jorunn Blindheim leder hovedkomiteen for Trosopplæringskonferansen. Fotograf: Lena Skattum

Den årlige Trosopplæringskonferansen i regi av Kirkerådet og IKO – Kirkelig pedagogisk senter opplever igjen rekordpåmelding. 1400 var påmeldt 15. september, mot 1030 på samme tid i fjor.

– Jeg er begeistret. Nå utvider vi konferansesalen, og det er fortsatt mulig å melde seg på, sier hovedkomitéleder, Jorunn Blindheim i en pressemelding.
Hun er overbevist om at man har et engasjerende og faglig sterkt program, som hun tror vil innfri forventningene i deltakerne.

Trosopplæringskonferansen arrangeres 27. oktober på Norges Varemesse, Lillestrøm, og har de siste to årene hatt rundt 1250 påmeldte deltakere.

Godt rykte
– Vi arrangerer et mangfoldig seminarprogram og et torg der man kan hente ideer til arbeidet. Det viser seg at folk setter pris på dette. Og ettersmaken av konferansen har vist seg å vare en stund. Deltakerne mener at konferansen får betydning lokalt, sier Blindheim. Hovedkomiteens leder tror også den tekniske siden av konferansen, med profesjonelle mennesker i alle ledd, gjør sitt til at opplevelsen blir god.

Går til kilden
Årets program får blant annet fram det store mangfoldet i Bibelens tekster.
– Vi går til kilden i år – til grunnlaget for trosopplæringen. Jeg tror temaet «Bibelen» vil skape begeistring, og at vi kan få frem at vi jobber mangfoldig og variert med å formidle Bibelens innhold til nye generasjoner, sier Blindheim.

Hun gleder seg også til alle de små møtepunktene som vil oppstå under konferansen, med engasjerte mennesker som i samtaler oppmuntrer hverandre til fortsatt satsing på trosopplæringen. KPK

 

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Konservative kristne har en tendens til å være mer opptatt av å frelse sjeler enn å delta i samfunnet, mener Ken Wytsma, grunnleggeren av Rettferdskonferansen.

Haldis Reigstad deler gjerne sine gaver med andre. Det har det blitt mange dikt av.

KOMMENTAR Kjell Ingolf Ropstads anførsel om at det kristne menneskesynet er under angrep, er reelt. Samtidig oppfatter jeg at profilerte politikere nå har fått problemer med tidligere uttalelser.

Heller ikke på den ekstraordinære generalforsamlingen ble det flertall for ny styreform for foreningen guttogjente.no.

GF Å legge ned kretsene i sin nåværende form og erstatte dem med noen få nettverksbyggende sentra. Det var et av forslagene da generalforsamlingen i ImF diskuterte den store saken om framtidig organisasjonsstruktur.

Copyright © Sambåndet 2019