Tårnagenthelg i sikte

Kommende helg, 29.-30. januar, arrangerer over 600 menigheter tårnagenthelg for 8-åringer.

– Helt utrolig moro med en slik kjempeoppslutning, sier Ann Helen Frivold som er markedssjef i Søndagsskolen og prosjektleder for Tårnagentene.

Kjent fra TV
I julen gikk dramaserien om Tårnagentene på NRK TV. Nå får mange tusen 8-åringer rundt om i landet selv oppleve å være tårnagenter. Det er lagt opp til et fem timers program på lørdag og tre og en halv time på søndag.

Frivold opplyser at Søndagsskolen og Kirkerådet har samarbeidet om opplegget, og at arrangementene er i den lokale menighetens regi, som et ledd i trosopplæringen. Ikke mindre enn 27 000 barn har fått invitasjon til å delta.
– Jeg håper at mange barn gjennom dette opplegget får et nytt forhold til kirken sin. Forhåpentlig vil man komme i kontakt med en del barn som kirken vanligvis ikke har så mye kontakt med. Jeg tror opplegget vil appellere til mange 8-åringer, og ikke minst til gutter, sier Frivold.
I løpet av tårnagenthelgen skal barna utforske kirken og kirketårnet. En viktig side ved opplegget er også å søke etter skatter og mysterier i Bibelen.

Symboler
– Barn og unge er mye opptatt av symboler, mange kjenner for eksempel ”Ringenes Herre”. Gjennom tårnagenthelgen ønsker vi å vise barna at det finnes mange kjempespennende symboler i den lokale kirken, som bare venter på å bli oppdaget av barna, sier Frivold.

– Nå er det jo enkelte kirker som ikke har kirketårn, i hvert fall ikke tårn som det er mulig å gå opp i og utforske?
– Det er sant. Men da kan man gå på oppdagelsesferd i ”hemmelige rom” i kirken i stedet.

– Blir tårnagenthelgen en engangsforeteelse?

– Det er ikke tatt noen formell beslutning om det, men jeg tror dette kan bli en årlig foreteelse rundt om i landets menigheter, sier Ann Helen Frivold. KPK