Sambåndet

Fredag 6. desember 2019
RSS
Tårnagentene i klokketårnet
TØFF KARER: Nå kan du også bli Tårnagent, akkurat som barna i TV-serien i julen. FOTO: Søndagsskolen/Tv-Inter

Lag Tårnagent-helg på bedehuset

Søndagsskolen inviterer barnelag til å lage en egen Tårnagent-helg 29. og 30. januar.

Skrevet av Egill J. Danielsen den 22. desember 2010.
Tårnagentene i klokketårnet

AGENTER: Klokketårnet er klubbhuset til Tårnagentene under TV-serien som går på NRK i julen FOTO: Søndagsskolen/TV-Inter

Fakta

Hva er Tårnagenthelg

  • konsepthelg i forlengelse av tv-serien Tårnagentene
  • Utviklet av Søndagsskolen
  • Utviklet for 8-åringer, men godt mulig å tilpasse alle aldersgrupper.
  • Les mer: www.tarnagenthelg.no

Målet er at:

  • oppdragene skal gi positive ringvirkninger for én eller flere personer i lokalmiljøet.
  • bibelfortellingene slik knyttes konkret til handling og 8-åringenes hverdag.
  • 8-åringene skal oppleve spenningen knyttet til bibelfortellingen, kirkehuset og fellesskapet så sterkt at de ønsker å bli en tårnagent – og at de vil delta i andre trosopplæringstiltak i det kristne barnearbeidet.
  • Les mer: www.tarnagenthelg.no

Alle landets 8-åringer er målgruppe for dette breddetiltaket, opplyser Søndagsskoleforbundet i en informasjonsbrosjyre.
– Dette konseptet gir en kjempemulighet til å gjøre noe ekstra i barnarbeidet vårt, sier daglig leder i ImF-UNG, Kenneth Foss.

Programpakke på nett
TV-serien Tårnagentene går på Julemorgen på NRK-super hver dag nå i julen. Den er laget av TV Inter i samarbeid med Søndagsskolen. Fire uker etter at serien er sendt på NRK kan barna altså selv få oppleve å være Tårnagenter, løse oppdrag og mysterier og utforske kirken, klokkene og kirketårnet – der det er mulig.

Søndagsskoleforbundet opplyser at det er laget en programpakke til bruk for bedehus og barnelag som er tilgjengelig på nettsiden www.tarnagenthelg.no

Har du ikke tårn?
Kenneth Foss oppfordrer alle barnelag til å lage et opplegg denne helgen, og understreker at det kan benyttes for de litt yngre og litt eldre enn 8 år også.

– Her er det mulig å være sammen over noe lenger tid enn en vanlig barnesamling. Dette er et knakende godt opplegg som er bibelsk fundert. Følg med på tv i julen, og la deg inspirere, er Kenneths oppfordring.

Hva så med bedehusene? De har jo ikke tårn? Søndagsskolen opplyser at man like gjerne kan bruke et spennende loft, en kjeller eller et rom innerst inne i en gang. Eller oppsøke en kirke og rett og slett spørre om å få låne tårnet.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Mannen som risikerer mye for å sikre ureturnerbare asylsøkere arbeidsrett, ble torsdag hedret med Petter Dass-prisen 2019.

Bildøy Bibelskole og ImF Midthordland erstatter julemessen med et annet arrangement på en annen tid på året.

At ImF-styret har valt Kjell Hauan til nestformann er i tråd med det som har vore praksis dei ti siste åra. Tanken bak har ei endå lengre historie.

DEBATT «Ingen som følger med i norsk kristen- og samfunnsliv, bør være overrasket over at NLAs eierorganisasjoner lærer at rammen for seksuelt samliv er det monogame ekteskapet mellom mann og kvinne.» Det skriver tre av NLA-eierne i et debattinnlegg.

Sambåndet-redaksjonen følger med i tiden og lanserte på Indremisjonsforbundets lederkonferanse podcasten Lydbåndet. Nå ligger fem episoder ute på nettet.

Copyright © Sambåndet 2019