Nådde ikke målet

 IKKE I MÅL: Edvard Foss er glad for de 700.000 aksjonen samlet inn, men summen er et stykke unna drømmen. (FOTO:SAMBÅNDET/ARKIV) Av Vilhelm Viksøy I dette tallet ligger også tre enkeltgaver på til sammen 200.000. – Jeg vil ikke bruke ordet skuffet, for vi er veldig glad og takknemlige for det som har kommet inn. […]

  
IKKE I MÅL: Edvard Foss er glad for de 700.000 aksjonen samlet inn, men summen er et stykke unna drømmen. (FOTO:SAMBÅNDET/ARKIV)

Av Vilhelm Viksøy

I dette tallet ligger også tre enkeltgaver på til sammen 200.000.
– Jeg vil ikke bruke ordet skuffet, for vi er veldig glad og takknemlige for det som har kommet inn. Mange har stått på for aksjonen og i alle kretsene har vi hatt folk som har ringt rundt for å engasjere foreningene. Men vi hadde nok håpet på et litt større og bredere engasjement, sier bibellærer Edvard Foss.

I forkant av jubileumsåret sendte han ut 700 brev med bønn om jubileumsgave. Store foreninger ble oppfordret til å gi 10.000 kroner, mindre 5.000 kroner og kontakter ble utfordret til 2.000. Hadde alle fulgt oppfordringen, ville summen blitt 2.5 millioner. Blant de som har gitt, er i stor grad beløpsoppfordringen fulgt. At målet ikke er nådd, skyldes derfor at engasjementet ikke har vært bredt nok.

– Ja, det er foreninger som har gitt både en og to ganger og mange har vist engasjement og støtte til skolen. Men antallet som har respondert har vært for lavt. Det er dessverre for få som har tatt oppfordringen, erkjenner Foss.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.