Beklager homofilivedtak

Av Ole Andreas Husøy, KPK     Ledere og generalsekretærer i Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag,  Indremisjonsforbundet, Norsk Søndagsskoleforbund, Den Norske Israelsmisjon, Norsk Luthersk Misjonssamband, Det norske misjonsselskap og Normisjon har onsdag og torsdag denne uken vært samlet i nærheten av Stavanger. Disse organisasjonene har de senere år hatt halvårlige møter hvor de drøfter saker av […]

Av Ole Andreas Husøy, KPK

    

Ledere og generalsekretærer i Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag,  Indremisjonsforbundet, Norsk Søndagsskoleforbund, Den Norske Israelsmisjon, Norsk Luthersk Misjonssamband, Det norske misjonsselskap og Normisjon har onsdag og torsdag denne uken vært samlet i nærheten av Stavanger. Disse organisasjonene har de senere år hatt halvårlige møter hvor de drøfter saker av felles interesse.

Et av hovedtemaene denne gang var det vedtaket Kirkemøtet i Den norske kirke fattet forrige uke om homofilt samliv.
Etter møtet i Stavanger har deltakerne fra de sju organisasjonene sendt ut en kort uttalelse der det heter:

”Sammen med majoriteten av den verdensvide kirke er vi overbevist om at det apostoliske ord i Det nye testamente er Guds ord og grunnleggende autoritet for kristen lære og liv. Derfor vil vi fortsatt la dette ord være grunnlag for vår forkynnelse og tjeneste også i spørsmålet om homofilt samliv.
Vi forstår at mange er skuffet etter Kirkemøtets vedtak og er fristet til mismot og oppgitthet. Vi vil likevel gjerne oppmuntre til frimodighet. Guds ord står fast og Guds rike kommer. Vårt folk trenger evangeliet, og vi vil være tro mot det kall Gud har gitt oss til å formidle det. Apostelen skriver: Gud gav oss ikke en ånd som gjør motløs, men krafts og kjærlighets og sindighets ånd.”
Når det gjelder hvilke praktiske konsekvenser den enkelte organisasjon vil trekke av Kirkemøtets vedtak, er det noe som hver enkelt organisasjon vil behandle i sine styrende organer. KPK

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.